42ste  Muider Hardzeildagen 2021   30-31 Oktober 2021                 

Het Programma
 

Download hier Bijlage A Coronaprotocol Muider Hardzeildagen 2020 (klik)

Beste schippers en bemanningsleden,                                                                                                                                        Muiden, 25 september 2020

De 42e editie van de Muider Hardzeildagen zal naar verwachting een unieke editie worden. Helaas geen editie zoals wij zijn gewend met een sportieve zeilwedstrijd gecombineerd met gezellige walactiviteiten vanwege de nodige maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Als organisatie hebben wij steeds gekeken naar wat er nog wel kan met inachtneming van de geldende regelgeving rond het coronavirus en op dit moment is dat het organiseren van een gezellig zeilwedstrijd zonder walactiviteiten inclusief het volledige digitaliseren van de inschrijving, het palaver en de prijsuitreiking. Het palaver en de prijsuitreiking worden live uitgezonden op ons eigen youtube kanaal (klik) op de gebruikelijke tijden.

Daarnaast zijn er nog meer coronamaatregelen van kracht die u kunt lezen in het coronaprotocol Muider Hardzeildagen 2020 (klik). Waarbij ook de mogelijkheden van de Muidens horeca om u gastvrij te ontvangen beperkt zijn vanwege de huidige coronamaatregelen. Als u als schipper denkt niet op een veilige manier met inachtneming van het coronaprotocol en de geldende maatregelen te kunnen deelnemen, verwelkomen wij een u graag bij een hopelijk vertrouwde 43e Muider Hardzeildagen in 2021.

Als de zeilwedstrijd word gevaren, gaat dat volgens de insteek van vorig jaar, met slechts 1 wijziging in de klassen waarbij de klasse middelgrote tjalken is komen te vervallen. op zaterdag word er in de traditionele klassen gevaren op een korte en een lange baan en op zondag gaan de schepen op basis van hun snelheid met elkaar de strijd aan in een A en B klasse voor zowel de korte als de lange baan. Waarbij er op zondag word gestart met een lijnstart i.p.v. de traditionele tijdvakstart. Naast de dagprijzen op zaterdag en zondag is er voor zowel de korte als de lange baan ook een overall prijs te winnen met een schitterende wisselbokaal. Met nautische groet,
Muider Hardzeil commissie

Waarom Muiden ?


· Leuke fanatieke wedstrijden op zaterdag en zondag in verschillende klassen

· Dagprijzen op zaterdag en zondag: de bekende wandplanken

· Zondag overallprijzen: 1 wisselbokaal voor de lange baan schepen en 1 wisselbokaal voor de korte baan schepen

· De haven van Muiden heet iedereen van harte welkom bij alweer de 42’e Hardzeildagen. 


Het Programma

Maandag 19 oktober 2020

Sluiting digitale inschrijving!

Let op dit jaar worden alleen digitale inschrijvingen geaccepteerd via deze website! Inschrijvingen van "aanwaaiers" worden niet geaccepteerd!


Zaterdag 24 oktober

09.00 uur palaver: youtube kanaal Muider Hardzeildagen (klik)

• 09.30/10.30 uur: de deelnemende schepen varen de haven uit richting het startschip;

• 16.00 uur: de eerste schepen komen weer binnen aan de Herengracht.

• 20.30 uur: prijsuitreiking van de dag prijzen via het youtube kanaal Muider Hardzeildagen (klik)

Zondag 25 oktober

09.00 uur palaver: youtube kanaal Muider Hardzeildagen (klik)

• 10.00 uur: aanvang start zeilwedstrijden, u

• 16.00 uur: de schepen zijn weer terug in de haven.

• 17.00 uur: prijsuitreiking van de overall prijzen via youtube kanaal Muider Hardzeildagen (klik)


In het jubileumjaar hebben we een DVD uitgegeven, die een beeld geeft van de Muider Hardzeildagen vanaf 1979 tot 2013. Kijk ook even in de webwinkel op de website want de jubileumDVD is nog steeds te koop voor slechts €10.

De deelname aan de wedstrijd is als een ‘webartikel’ te koop; je kunt direct betalen en ontvangt direct een factuur op je emailadres. De ervaring leert dat nog niet iedereen zich ruim van tevoren inschrijft; voor de organisatie is dat best wel lastig. Bij inschrijving via de website zijn de kosten voor het evenement € 75,00 (inclusief statiegeld voor het startbord) per schip. De genoemde prijzen zijn inclusief stroomgebruik en € 5,00 statiegeld voor het startbord.

Inlevering van de startborden en retournering van de borg: zondagmiddag vóór de prijsuitreiking in taveerne de Mol.

Op de vrijdagavond de definitieve inschrijving en afstemming over de klassenindeling.
Belangrijk is om bij de inschrijving nauwkeurig te checken of je in de juiste klasse bent ingedeeld.

Let op: de indeling (met inachtneming van de laatste besproken wijzigingen) zoals de wedstrijdcommissie die bepaalt, is bindend. Op de beide wedstrijddagen zullen de uitslagen bekend worden gemaakt.

De dienstdoende havenmeester (06-37307763) van de Schippers Vereniging Muiden is de havenmeester van het evenement .


De havenmeesters van de Stichting Jachthaven, Erik en Karin Baart (06-13398388) , verzorgen de indeling in de Jachthaven bij het Muiderslot. Gebruikelijk is dat hier de kleine schepen liggen afgemeerd. Vanwege de toename van de kleinere schepen, dienen ook de kleine tjalken, skûtsjes en westlanders, af te meren aan de kade bij de Schippers vereniging. De grote en niet meevarende schepen gaan zoveel mogelijk door de sluis. Gedurende de Hardzeildagen is er geen havengeld verschuldigd voor deelnemende schepen. Voor niet-deelnemende schepen, uitgezonderd de vaste Muider schepen, zijn er helaas geen ligplaatsen beschikbaar.

Een belangrijk punt van aandacht, de deelnemers zijn te gast in Muiden, een dringende oproep, gedraag je als gast. Gebruik de voorzieningen waarvoor ze dienen, bemanningen die zich daar niet aan houden, riskeren uitsluiting van de wedstrijd en dienen per direct de haven te verlaten

Bij het kiezen van de ligplaats dient rekening gehouden te worden met de toegankelijkheid van de sluizen; de instructies van het sluispersoneel dienen te worden opgevolgd.